17. veteranske športne igre

Radovljica

9. junija 2018 so v Radovljici potekale že 17. veteranske športne igre. Kot soorganizatorja sta letos sodelovala OZVVS Zgornja Gorenjska in PVD Sever Gorenjska.

Na igrah je v šestih športnih disciplinah sodelovalo preko 650 tekmovalcev in tekmovalk, številni navijači pa so s svojim bučnim navijanjem popestrili športna dogajanja.

Na otvoritveni slovesnosti so udeležence pozdravili in jim zaželeli uspešno tekmovanje župan občine Radovljica Ciril Globočnik, predsednik OZVVS Zg. Gorenjska Janez Koselj in  podpredsednik ZVVS Venčeslav Ogrinc, igre pa je uradno otvoril predsednik ZPVD Sever dr. Tomaž Čas. Za domoljubni uvod je s slovensko in veteransko himno poskrbel veteranski pevski zbor OZVVS Zg. Gorenjska pod vodstvom Franca Podjeda.

Tekmovanja so se udeležile ekipe iz osmih Policijskih veteranskih društev Sever (CE, KR, LJ, MB, MS, NG, NM in SE).

Tekmovanja v šestih športnih panogah (šah, streljanje z zračno puško, pikado, košarka trojke, met bombe in vlečenje vrvi) so kljub nekaterim organizacijskim težavam pri tekmovanju v pikadu potekala tekoče in predvsem brez poškodb udeležencev Za popestritev so se udeleženci iger lahko preizkusili v prstometu. Tudi vreme nam je bilo naklonjeno, saj je bilo prijetno toplo in sončno. 

Ekipni zmagovalci letošnjih športnih iger so postali tekmovalci iz OZVVS Zg. Gorenjska. Drugo mesto je osvojila ekipa OZVVS Spodnja Savinjska dolina, tretje mesto pa je osvojila ekipa OZVVS Ruše.

Med ekipami Sever so zmagali tekmovalci PVD Sever Ljubljana, pred PVD Sever za celjsko območje in PVD Sever Maribor.

Na zaključni prireditvi so bili najboljšim ekipam in posameznikom v posameznih disciplinah podeljeni pokali in medalje. OZVVS Zg. Gorenjska in PVD Sever Ljubljana sta prejela tudi prehodna pokala. 

 

V nadaljevanju so objavljeni uradni rezultati 17. Veteranskih športnih iger in nekaj foto utrinkov.