18. veteranske športne igre, Mozirje 2019

Letošnje, tokrat že 18. veteranske športne igre, je v soboto 8. junija 2019 gostilo Mozirje. Potekale so v prečudovitem ambientu pod obronki stičišča Črete in Dobrovelj pod okriljem Zveze veteranov vojne za Slovenijo in Zveze policijskih veteranskih društev Sever, ki sta organizacijo letošnjih iger zaupali OZVVS Zgornjesavinjsko-zadrečke doline in PVD Sever za Celjsko območje.

Iger se je udeležilo več kot 820 udeležencev, 665 vojaških in policijskih veteranov iz 34 Območnih zvez veteranov vojne za Slovenijo in 7 društev Sever v 166 ekipah, je bilo več kot navdušenih nad tekmovalnimi pogoji in organizacijo tekmovanj, ki so potekala v šestih športnih panogah na centralnem prizorišču Osnovne šole Mozirje in športne dvorane Mozirje, streljanje pa na strelišču SD Mozirje v trškem središču. Tekmovanja v šahu, vlečenju vrvi, streljanju, košarki, pikadu in metu bombe so potekala od devete ure zjutraj, ko sta na osrednjem prizorišču udeležence in njihove številne spremljevalce pozdravila župan Občine Mozirje Ivo Suhoveršnik in predsednik OZVVS Zgornjesavinjsko-zadrečke doline Maks Slatinšek, uradno pa je igre odprl predsednik ZVVS general Ladislav Lipič.

Na zaključni prireditvi iger je udeležence nagovoril predsednik ZPVD Sever dr. Tomaž Čas. Medalje in pokale najboljšim trem ekipam in posameznikom v posameznih športnih panogah so podelili predsednika Komisij za šport pri obeh veteranskih organizacijah Adi Vidmajer in mag. Darko Repenšek ter Maks Slatinšek, skupnima zmagovalnima ekipama ZVVS in ZPVD Sever pa sta zmagovalne in prehodne pokale podelila predsednika obeh zvez, general Lipič in dr. Čas.

Najboljši skupni rezultat v vseh šestih športnih panogah veteranskih športnih iger 2019 so dosegli člani OZVVS Zgornja Gorenjska, pred PVD Sever za Celjsko območje in tretje uvrščeno ekipo OZVVS Dolenjska. Podrobnejši rezultati so v priponki.

Modra in zelena linija, njuni pripadniki, so tudi na teh igrah pokazali in dokazali povezanost in nerazdružljivost. Vpliv slogana  »združeni v vojni, združeni v miru« je bilo v Mozirju čutiti na vsakem koraku, zato so igre potekalo v športnem in tovariškem duhu, brez poškodb in zapletov in se zaključile s prijetnim druženjem organizatorjev in številnih veteranskih kolegov iz celotne Slovenije.

Iskrene čestitke in zahvala gredo organizatorjema OZVVS Zgornjesavinjsko-zadrečke doline in PVD Sever za Celjsko območje za odlično pripravo tekmovališč in izvedbo iger.

Foto: Barne Gradišnik