2. državno prvenstvo Zveze policijskih veteranskih društev Sever v taroku

Žalec

PVD Sever za celjsko območje je pod pokroviteljstvom ZPVD Sever v  soboto, 16. novembra 2019,  v Žalcu, organiziralo 2.  državno prvenstvo ZPVD Sever v igranju taroka.

Prvenstvo je bilo, kot vsa doslej, posvečeno obeležitvi spominskega dne zveze, ki ga praznujemo v spomin na 1. december 1989, ko smo delavci organov za notranje zadeve z odločno akcijo SEVER uspešno preprečili t.i. miting resnice v Ljubljani, katerega namen je bil rušenje takratne slovenske oblasti in prekinitev demokratičnih procesov, ki so bili v polnem teku. Na to je opozoril tudi predsednik ZPVD Sever dr. Tomaž Čas ob otvoritvi prvenstva.

Na prvenstvu se sodelovalo 12 ekip (36 tekmovalcev, med njimi dve tekmovalki, Mira Gostenčnik, PVDS Maribor in Iva Ostruh, PVDS za celjsko območje), iz šestih društev Sever.

Za regularnost tekmovanja je skrbel registrirani sodnik Iztok Drev, sicer tudi policijski veteran, za računalniško podporo tekmovanju pa utečena ekipa Odbora Žalec, Iva Ostruh in Ferdo Jelen. Igrali so se trije krogi po 18 iger, oziroma 80 minut.

V ekipni konkurenci je prvo mesto osvojila ekipa PVDS Ljubljana 2, (Tomaž Čas, Vasja Plemelj in Anton Kolar), drugo PVDS Specialna enota (Rado David, Janez Glavič, Janez Javornik), tretje mesto pa PVDS Zasavje (Mihael Kolar, Mitja Rugelj in Franc Vidovič).

Med posamezniki je postal policijski veteranski državni prvak v igranju taroka Rado David (PVDS Specialna enota), podprvak Mitja Goropevšek (PVDS za celjsko območje) in bronasti Rado Bojan Selan (PVDS Ljubljana).

Čudovit prehodni pokal ZPVD Sever je v hrambo za eno leto prejela zmagovalna ekipa PVDS Ljubljana 2. Prve tri najbolje uvrščene ekipe so prejele pokale, člani teh ekip medalje, kot tudi prvi trije najuspešnejši tarokisti med policijskimi veterani, ki so prejeli še praktične nagrade, za katere je poskrbel organizator.

Priznanja najboljšim ekipam in posameznikom sta podelila dr. Tomaž Čas, predsednik ZPVD Sever in predsednik Komisije za šport mag. Darko Repenšek, ki se je ob zaključku 2. državnega prvenstva zahvalil PVDS za celjsko območje, Odboru Žalec in njegovemu predsedniku Radu Gašpariču za ponovno odlično organizacijo prvenstva, vsem tekmovalkam in tekmovalcem pa za izkazani športni duh, zavzetost in športno obnašanje.

Foto: Brane Gradišnik