Dvajseta obletnica odkritja spomenika DAN PREJ v Divači

Divača

V Divači je bila 26. junija 2019 tradicionalna slovesna prireditev, posvečena 28. obletnici dneva državnosti, 28. obletnici začetka osamosvojitvene vojne 1991, 20. obletnici odkritja spomenika »Dan prej« v Divači in dnevu slovenske policije.

Navzočim je dobrodošlico namenila Alenka Štruci Dovgan, županija občina Divača. Prisotne je nagovoril tudi Fabio Steffe, predsednik PVD Sever za Primorsko in Notranjsko. Slavnosti govornik je bil Boštjana Poklukar, minister za notranje zadeve

V kulturnem programu so sodelovali policijski orkester, mešani pevski zbor Divača in učenci osnovne šole. dr. Bogomirja Magajne -Divača – Podružnica Vreme, program pa je povezovala Ksenija Lapanja.

Foto in video: Vid Šibelja

Slovesnost pri spomeniku Dan prej - Divača 2019

V sredo, 26. junija 2019 je pri spomeniku »Dan prej« v Divači, pod pokroviteljstvom Občine Divača in Policijsko veteranskim društvom Sever za Primorsko in Notranjsko v sodelovanju s Policijsko upravo Koper, OZVVS Kras Brkini, OZSČ Sežana in ostalimi primorskimi občinami potekala slavnostna prireditev ob; 28. obletnici Dneva državnosti RS, 28. obletnici začetka osamosvojitvene vojne »91«, 20. obletnici odkritja spomenika »Dan prej« v Divači in Dnevu slovenske policije.