Golte 2009 - smučanje in streljanje

Na smučiščih Smučarskega centra Golte so se 7. februarja 2009 srečali veterani Zveze veteranov vojne za Slovenijo, Združenja Sever, častniki in podčastniki enot in poveljstev Slovenske vojske ter člani območnih združenj slovenskih častnikov.
Tekmovanje sta pod pokroviteljstvom Generalštaba Slovenske vojske organizirali Zveza veteranov vojne za Slovenijo (ZVVS) in Zveza slovenskih častnikov (ZSČ). Za brezhibno izvedbo sta zaslužni območni združenji veteranov in častnikov Velenje v sodelovanju s predstavniki Smučarskega centra Golte.

Kljub občasno neugodnemu vremenu je bilo na Golteh zelo prijetno, nekateri posamezniki in ekipe pa so se veselili tudi dobrih rezultatov. Člani Združenja Sever so dosegli naslednje rezultate:

Med 33. ekipami je bila ekipa VDS za celjsko območje 4., PVDS Zasavje pa je 15.

Med posamezniki je bil najboljši Jože Ogrinc, PVDS Zasavje, ki je zmagal v kategoriji najstarejših, Darko Repenšek iz VDS za celjsko območje je bil drugi v kategoriji 41-55 let, v isti kategoriji je bil Marjan Vodeb iz VDS za celjsko območje tretji, Alojzij Klančišar, PVDS Zasavje, pa 52. V kategoriji do 40 let je 11. mesto dosegel Robert Radakovič iz PVDS Specialna enota, Igor Kos iz PVDS Zasavje pa je v kategoriji nad 56 let dosegel 9. mesto.