Podpis letnega načrta sodelovanja s Slovensko vojsko za leto 2013

11. marca je načelnik Generalštaba Slovenske vojske brigadir Dobran Božič v Vojašnici generala Maistra v Mariboru sprejel predstavnike 18 organizacij, zvez in društev, pomembnih za obrambni sistem, ter z njimi v imenu Slovenske vojske podpisal letne načrte sodelovanja za leto 2013.

V kratkem nagovoru je brigadir Božič poudaril, da je dosedanje tovrstno sodelovanje potekalo dobro, hkrati pa je prepričan, da se bodo kljub manjšim finančnim sredstvom načrtovani projekti speljali tudi v prihodnje.    

S Slovensko vojsko so letni načrt sodelovanja podpisale Zveza združenj borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja, Zveza veteranov vojne za Slovenijo, Zveza policijskih veteranskih društev Združenja Sever, Zveza slovenskih častnikov, Gasilska zveza Slovenije, Zveza društev in klubov Moris, Društvo upokojenih pripadnikov Slovenske vojske in civilnega dela Ministrstva za obrambo, Letalska zveza Slovenije, Smučarska zveza Slovenije, Planinska zveza Slovenije, Javni zavod Triglavski narodni park, Strelska zveza Slovenije, Društvo MEPI – Mednarodno priznanje za mlade, Zveza radioamaterjev Slovenije, Zveza tabornikov Slovenije, Slovenska potapljaška zveza in Turistična zveza Slovenije. Za Zdrženje Sever je letni načrt sodelovanja podpisal generalni sekretar Anton Pozvek.  Pri tovrstnem sodelovanju Slovenska vojska nudi logistično podporo pri izvedbi ogodkov s tehniko, moštvom in objekti Slovenske vojske.