Prednovoletno srečanje svojcev padlih v vojni za Slovenijo 1991

Radenci

Letošnje prednovoletno srečanje svojcev padlih v vojni za Slovenijo je v organizaciji Zveze veteranov vojne za Slovenijo in Študentske organizacije Univerze v Maribotu potekalo v hotelu Radin v Radencih.
Srečanja se je udeležilo 24 svojcev iz trinajstih družin padlih v vojni za Slovenijo in sicer Štumberger, Adam, Molan, Simčik, Šoster, Furek (Hvalc), Uršič, Žakelj, Mrlak, Moljk, Požar, Peperko in Gaube.

Svojce so nagovorili Janez Pajer, predsednik ZVVS, Miha Molan, predsednik Združenja Sever, Janez Konrad, podžupan občine Radenci in predstavnik ŠOU v Mariboru, program pa je povezoval Niko Brus iz OZVVS Gornja Radgona.

V priložnostnem programu so sodelovali učenci Glazbene šole Gornja Radgona in sicer Žan Bedrač, kitara 4. razred in duet Niko Vršič, diatonična harmonika 4. razred in Rok Vrzel, diatonična harmonika 5. razred.

Svojci so prejeli priložnostna darila, ki so jih prispevali ŠOUM in Radenska Radenci.

Svojci so v vseh teh letih stkali pristne in prijateljske medsebojne odnose. Kot velika družina si na občasnih srečanjih izmenjajo svoje občutke in izkušnje, spregovorijo pa tudi o težavah, s katerimi se srečujejo v vsakdanjem življenju. In teh 20 let po osamosvojitveni vojni žal ni malo. 

Ob slovesu so si zaželeli, da bi jim veteranski organizaciji še naprej stali ob strani in da bi se prihodnjega srečanja udeležile tudi družine oz. svojci padlih, ki jih na tokratno srečanje ni bilo.