Proslava ob obletnici odhoda JLA iz Slovenije v Tuhinjski dolini

Golice v Tuhinjski dlini

25. oktobra so člani PVD Sever Ljubljana, odbor Kamnik, skupaj z OZVVS Kamnik - Komenda v Golicah v Tuhinjski dolini organizirali proslavo v spomin in opomin na dogodke izpred 23 let, ko je iz  Slovenije odplula ladja z zadnjimi vojaki JLA.

Glavni organizator prireditve je bil domačin iz Tuhinja Marjan Poljanšek, govorniki pa so bili Zvonko Cvek, predsednik OZVVS Kamnik - Komenda, Zvone Logar, podpredsednik PVD Sever Ljubljana, slavnostni govornik pa je bil župan občine Kamnik Marjan Šarec.

Govorniki so se spomnili na dogodke iz preteklosti od odvzema orožja, do Manevrske strukture narodne zaščite, do hrambe orožja in vseh dogodkov pred osamosvojitveno vojno in med njo, ki so pripeljali do končnega cilja, do samostojne Slovenije. Na prireditvi je nastopila Mestna  godba  Kamnik. mešani pevski zbor Mavrica iz Srednje vasi pri Kamniku, domača recitatorja Janez Novak in Rajko Jeglič, program pa je povezovala domača učiteljica Ivica Bajde. 

Po končani slovesnosti smo se vsi prisotni člani obeh veteranskih organizacij in sodelujoči zbrali v bližnjem lokalu Mežnar, kjer smo se ob domači hrani in pijači še dolgo družili in obujali spomine na preteklost.

 

Kaj več o sami prireditvi si lahko ogledate na spletni strani občine Kamnik  Proslava ob odhodu zadnjega vojaka JLA iz Slovenije

 

Foto: Kamnik info