14. veteranske športne igre

Dobrovnik

V soboto 13. junija so v Dobrovniku potekale 14. veteranske športne igre. Udeležilo se jih je 589 tekmobvalcev in tekmovalk ter številni navijači, ki so s svojim bučnim navijanjem popestrili športna dogajanja.

Na otvoritveni slovesnosti so udeležence pozdravili in jim zaželeli uspešno tekmovanje župan občine Dobrovnik, dr. Tomaž Čas, predsednik Združenja Sever, Ladislav Lipič, predsednik ZVVS, in Ljubo Dornik, predsednik OZVVS Lendava.

Tekmovanja sose udeležile ekipe iz šestih Policijskih veteranskih društev Sever (CE, LJ, MB, MS, NM in SE).

Tekmovanja v šestih športnih panogah (šah, streljanje z zračno puško, pikado, košarka trojke, met bombe in vlečenje vrvi) so potekala tekoče in brez resnejših težav. Komisija za pritožbe tudi letos ni imela.

Ekipni zmagovalci letošnjih športnih iger so postali tekmovalci iz OZVVS Zgornja Gorenjska, drugo mesto je osvojila ekipa OZVVS Ruše, tretje mesto pa je osvojila ekipa OZVVS Spodnja Savinjska dolina. Med ekipami Sever so zmagali tekmovalci PVD Sever za celjsko območje, pred PVD Sever za Pomurje in PVD Sever Maribor. Na zaključni prireditvi so bili najboljšim ekipam in posameznikom v posameznih disciplinah podeljeni pokali in medalje. PVD Sever za celjsko območje je prehodni pokal osvojil že tretjič, zato ga je prejel v trajno last.

Udeleženci so bili z izvedbo iger zadovoljni in so izražali čestitke za dobro organizacijo letošnjim organizatorjem OZVVS Lendava in PVD Sever za Pomurje. V nadaljevanju so objavljeni uradni rezultati 14. športnih iger in nekaj foto utrinkov.