Svetovne zimske Masters igre 2010

World Winter Masters Games (WWMG 2010)

Slovenija, z občino Bled kot uradnim gostiteljem in drugimi gorenjskimi občinami Kranjska Gora, Jesenice, Radovljica, Kranj, Šenčur in Cerklje, je med 25. in 31. januarjem 2010 gostila World Winter Masters Games (WWMG 2010) – Svetovne zimske masters igre, ki postajajo največji zimski multi športni dogodek po številu udeležencev na svetu.
Tekmovalo se je v šestih različni športih. Alpsko smučanje je potekalo v Kranjski Gori (prijavljenih 1029 udeležencev, ki so tekmovali na treh progah), smučarski skoki v Kranju in Tržiču, Pokljuka je gostila tek na smučeh in biatlon, hokej pa je potekal v hokejskih dvoranah na Jesenicah, Bledu in v Kranju. Zimskim športom so organizatorji dodali še predstavitveni šport dvoranski nogomet oziroma Futsal, ki se je odvijal na osmih različnih lokacijah.

Svetovne zimske masters igre so za vse športnike starejše od 25 let, ne glede na pretekle uspehe, še posebej pa za tiste, ki cenijo šport kot tudi druženje s športniki s celega sveta.

"Masters" je oznaka za športnike rekreativce, bivše olimpijske, svetovne ali državne prvake in tiste, ki jih prav udeležba na masters igrah spodbudi k ukvarjanju s športom. Tekmovalec mora zgolj ustrezati starostnim kriterijem v izbranem športu.

Na pobudo Policije smo se tekme v veleslalomu udeležili tudi člani Policijskih veteranskih društev Sever. Prijavljenih je bilo 130 članov, na štartu, ki je bil 26. januarja 2010, ob 11. uri, na progi št. 3 - Dolenčev Rut, v Kranjski gori, pa se je pojavilo 86 naših članov in članic.
Zaključna prireditev z podelitvijo medalj je bila ob 14. uri v velikem prireditvenem šotoru pod smučiščem. Pokali za ekipne uvrstitve niso bili podeljeni, ker organizator ni uspel pripraviti regularnih končnih rezultatov in uvrstitev – podeljeni bodo naknadno.

Anton Pozvek