Prvo državno prvenstvo ZPVD Sever v ribolovu

Rače

27. septembra 2023 je na velikem ribniku v Račah potekalo prvo državno prvenstvo Zveze policijskih veteranskih društev Sever v ribolovu.

Na tekmovanju je sodelovalo osem (8) tričlanskih ekip iz šestih (6) društev Sever. Organizacija prvenstva je bila zaupana članom PVD Sever Maribor v sodelovanju z Ribiško družino Rače. Najbolj aktivni izvajalci so bili člani iz odbora Slovenska Bistrica in Rače. Vreme je bilo ribičem tekmovalcem izredno naklonjeno, saj je tekmovanje potekalo na s soncem obsijanem ribniku in ob prijetni dnevni temperaturi. 

Po jutranjem pozdravu in žrebanju ribolovnih mest, se je pričelo štiri urno hranjenje (vabljenje) rib in namakanje trnekov. Mogočni krap je tekmovalcu že kmalu po začetku zlomil ribiško palico in nato z njo krmaril po ribniku. Potrebna je bila intervencija gospodarja ribnika, a se riba tudi tokrat ni pustila zvleči iz vode.

Ob 14. uri je bilo tekmovanje zaključeno, stehtan in popisan je bil ulov, po okusnem kosilu, pa so bili razglašeni najboljši posamezniki in najbjše ekipe državnerga prvenstva. 

Na zaključni slovesnosti sta se nam pridružila župan občine Rače-Fram g. Samo Rajšp in pomočnik načelnika Policijske postaje Rače g. Mitja Grajfoner, medalje in pokale pa sta podelila dr. Tomaž Čas, predsednik ZPVD Sever in Alojz Gostenčnik, predsednik komisije za šport pri PVD Sever Maribor. 

Najbolši posamezniki so postali:

1. Franc Mihelič, PVD Sever Maribor - odbor Šentilj

2. Jože Ačko, PVD Sever Maribor - odbor Slovenska Bistrica

3. Aleš Vešnik, PVD Sever Maribor - odbor Slovenska Bistrica

Ekipna razvrstitev:

1. PVD Sever Maribor

2. PVD Sever za Celjsko območje

3. PVD Sever Zasavje

4. PVD Sever Posavje

5. PVD Sever Ljubljana

6. PVD Sever za Pomurje

 

Foto: Brane Gradišnik