V Brežicah je potekalo 10. državno prvenstvo ZPVD Sever v kegljanju

V soboto 22.aprila 2023 je na kegljišču KK Brežice (v Športni dvorani Brežice) potekalo 10. državno prvenstvo ZPVD Sever v kegljanju.

Na državnem prvenstvu ZPVD Sever v kegljanju, ki je potekalo v organizaciji Policijskega veteranskega društva Sever Posavje, se je pomerilo 10 ekip (39 kegljačev) iz 8 društev Sever. V sicer moški druščini so nastopile tudi tekmovalke Diana Bizjak (PVDS Maribor), Marija Rantaša (PVDS za Pomurje) in Mojca Vučko (PVDS Specialna enota).

V otvoritveni slovesnosti sta udeležence pozdravila Roman Kržan, predsednik PVD Sever Posavje in Anton Pozvek, generalni sekretar ZPVD Sever.

Tekmovalo se je v ekipni in posamični konkurenci, 60 lučajev mešano.

Rezultati ekipno

1. mesto

PVDS Zasavje

Adolf Laznik, Dušan Mal, Ivan Narat in Maro Plazar

1062 podrtih kegljev

2. mesto

PVD Sever Dolenjska in Bela Krajina

Marjan Dragan, Željko Hvalec, Miran Zupančič in Slavko Alojz Trontelj

858 podrtih kegljev

3. mesto

PVD Sever za Pomurje

Marija Rantaša, Tibor Könye, Marija Rantaša (Ilješ) in Marjan Casar

841 podrtih kegljev

 

Rezultati posamično

1. mesto

Dušan Mal

PVDS Zasavja

292 kegljev

2. mesto

Ivan Narat

PVDS Zasavje

271 kegljev

3. mesto

Stanko Podkrajšek

PVDS Celje 1

262 kegljev

Medalje in pokale in priložnostna darila sta podelila generalni sekretar ZPVD Sever Anton Pozvek in predsednik PVDS Posavje Roman Kržan. Prehodni pokal ZPVD Sever so v enoletno hrambo prejeli ekipni zmagovalci iz Zasavja.

Ob koncu se je generalni sekretar zahvalil PVDS Posavje in KK Brežice za izjemno dobro organizirano in izvedeno 10. državno prvenstvo, še posebej članom društva organizatorja Romanu Kržanu, Sandiju Hervolu in Darku Gerjeviču, sodniku Gorazdu Lapuhu, za korektno sojenje in Robertu Percu za odlično moderiranje zaključne slovesnosti.

Vsi udeleženci so ne glede na dosežene tekmovalne rezultate zelo zadovoljni zapustili Brežice z mislimi usmerjenimi na 11. državno prvenstvo v prihodnjem letu.

Foto: Brane Gradišnik in Roman Logar

10 DRŽAVNO PRVENSTVO PVDS V KEGLANJU Brežice 22 4 2023