Zveza policijskih veteranskih društev Sever dobila novo vodstvo

V soboto 13. marca je bila v hotelu Radin v Radencih programsko volilna skupščina Zveze policijskih veteranskih društev Sever. 120 delegatov iz 12 policijskih veteranskih društev je izvolilo novo vodstvo Združenja. Po dveh mandatih je Milana Horvata iz PVDS za Pomurje na mestu predsednika zamenjal Miha Molan iz PVDS Posavje, ki je bil doslej eden od treh podpredsednikov te organizacije.
Izvolili so še tri podpredsednike: Boruta Likarja iz PVDS za Dolenjsko in Belo Krajino,  Jožeta Mencina iz PVDS Gorenjska in Angela Vidmarja iz DVS Severne Primorske. Nova sta tudi predsednika in člani nadzornega odbora in častnega razsodišča. Predsednik nadzornega odbora je postal Zvonko Vršič iz PVDS Maribor, predsednik častnega razsodišča pa Štefan Misja iz PVDS za Dolenjsko in Belo Krajino.

Na Skupščini je bilo predstavljeno delo Združenja v preteklem letu in zastavljeni cilji za leto 2010.

Molan je za najpomembnejši nalogi v tem in prihodnjem letu izpostavil obeleževanje 20. obletnice Manevrske strukture narodne zaščite in dostojno praznovanje 20. obletnice osvoboditve Slovenije.

Pred skupščino združenja so s krajšo slovesnostjo odprli razstavo dokumentov in fotografij iz časov osvobajanja Slovenije pod naslovom »ČLOVEKA NIKAR, aktivnosti Policije v boju za samostojno in demokratično Slovenijo«, ki bo na ogled do 25. marca 2010.

Anton Pozvek